Nieuws

Laagdrempelige rechtsbijstandsverzekering dreigt voor veel mensen onbereikbaar te worden

05-10-2021
Een rechtsbijstandsverzekering dreigt voor veel consumenten en ondernemers met een middeninkomen onbereikbaar te worden. Deze conclusie trekt het Verbond van Verzekeraars op basis van onafhankelijk SEO-onderzoek.

Corona-testuitslag niet binnen de beloofde termijn ontvangen vlak voor je vakantievertrek? 

31-08-2021
De overheid sloot contracten met bedrijven die PCR-testen en sneltesten uitvoeren. Op haar site stelt de overheid dat de uitslagen van de PCR-testen binnen 24 uur na afname van de test bekend worden gemaakt. Ook de bedrijven die de testen uitvoeren communiceren dit de website. In de praktijk blijkt dit niet altijd haalbaar, zodat mensen hun vluchten misten, vertraging opliepen of zelfs hun vakantie moesten afbreken.

Rechtsbijstand na watersnood Limburg

20-07-2021
Zuid-Limburg kampte door hevige regenval recent met flinke overstromingen. Centra van steden, zoals Valkenburg, kwamen volledig onder water te staan. In veel gemeenten werden bewoners geëvacueerd. De schade die de enorme hoeveelheid water met zich meebracht is aanzienlijk. Nu het waterpeil van de Maas daalt, wordt deze schade pas goed zichtbaar.

(Update vanwege faillissement Atvangarde B.V.) Leaseklanten Car Driver Deals worden door autoleveranciers gesommeerd om leaseauto in te leveren

18-07-2021
Meerdere autoverhuurders proberen momenteel auto’s terug te halen bij leaserijders die klant zijn van CDD. In de door Achmea Rechtsbijstand ontvangen meldingen ontvangen klanten eerst een brief van een advocatenkantoor. Hierin vordert de advocaat de klanten van CDD op om hun auto bij de autoverhuurder/eigenaar in te leveren. In dit artikel kunt u meer lezen over recente ontwikkelingen rondom problemen bij leasecontracten van de firma Car Driver Deals en wat u kunt doen als u zelf te maken heeft met problemen bij een dergelijk leasecontract.

Gedupeerd door het faillissement van D-Reizen? Ontdek welke (juridische) mogelijkheden u heeft

06-07-2021
Op 6 april 2021 werd D-Reizen, een handelsnaam van D-RT Retail B.V., failliet verklaard. Ook een aantal VakantieXperts vestigingen vallen onder het faillissement van D-RT Retail B.V. Heeft u een reis geboekt bij D-Reizen of VakantieXperts, bent u benieuwd naar wat dit faillissement voor u betekent en welke juridische mogelijkheden u heeft? Er zijn veel verschillende situaties die zich voor kunnen doen. De belangrijkste en meest voorkomende situaties zetten wij voor u op een rij.

Vakantiegeld later uitbetalen door corona, mag dat?

19-05-2021
In mei krijgt u normaal gesproken uw vakantiegeld. Vanwege de coronacrisis heeft uw werkgever echter veel minder omzet. Hij vraagt aan zijn personeel of hij het vakantiegeld later uit mag betalen, om zo tijdelijk kosten te besparen. U wilt weten of uw werkgever dit van u mag vragen. Onze juristen zochten het voor u uit en geven concrete antwoorden in een speciaal artikel.

Wat is een datalek en wat kunt u doen als u daar (misschien) slachtoffer van geworden bent?

18-05-2021
U leest in een artikel of ziet op televisie dat er een datalek is ontdekt bij een organisatie waarmee u te maken heeft gehad. Dit kan een webwinkel zijn, maar ook een overheidsinstantie. Misschien heeft u zelfs al een brief of e-mail gehad waarin de organisatie u vertelt dat uw gegevens (mogelijk) bij het lek betrokken zijn. U maakt zich zorgen en vraag zich af: hoe zit dit en wat kan ik zelf doen?

Maakt het corona-paspoort "gewoon" reizen binnenkort weer mogelijk?

02-05-2021
Eén corona-pas binnen de landen van de Europese Unie; dat is waarvoor het Europees Parlement onlangs toestemming heeft gegeven. Deze pas moet het weer mogelijk maken dat mensen eenvoudiger kunnen winkelen, uit eten gaan of het buitenland bezoeken. In dit artikel sommen we de belangrijkste eigenschappen van het corona-paspoort op.

Datalek GGD rond Covid-testen

03-02-2021
Onlangs werd bekend dat er grote datalekken hebben plaatsgevonden bij 2 instanties die coronatesten afnemen: U-Diagnostics en de GGD. In beide gevallen gaat het om gevoelige persoonsgegevens van mensen die zich hebben laten testen, zoals medische gegevens, adresgegevens, telefoon- en burgerservicenummers. Stichting Achmea Rechtsbijstand onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor klanten waarvan de persoonsgegevens mogelijk bij dit datalek betrokken zijn.

Juridische Barometer 2020: De belangrijkste juridische trends en ontwikkelingen in Nederland

26-01-2021
Jaarlijks publiceert Stichting Achmea Rechtsbijstand de Juridische Barometer in januari. Wij doen dit omdat juridische hulpvragen een beeld geven van hoe het ervoor staat in de maatschappij. Als wij weten waar en waardoor conflictsituaties ontstaan, kunnen wij in een zo vroeg mogelijk stadium hulp bieden. Liefst nog voordat een conflict ontstaat of uit de hand loopt. Het is ons doel om zoveel mogelijk onnodig juridisch leed te voorkomen. Dat is niet alleen fijn voor klanten. Maar ook goed voor de maatschappij en voor ons. Want als we geschillen kunnen voorkomen of eerder oplossen, houden we de premies beheersbaar en het recht toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.