Nieuws

Hoge Raad: werkgever moet slapend dienstverband stoppen en transitievergoeding betalen

08-11-2019
​Naar schatting duizenden mensen in Nederland met een ‘slapend dienstverband’ kregen vandaag eindelijk meer duidelijkheid: ze hebben recht op een transitievergoeding. Daarover deed de Hoge Raad vandaag uitspraak. Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) verzocht in april de rechtbank Limburg om (via prejudiciële vragen) een richtinggevende uitspraak bij de Hoge Raad te vragen over dit onderwerp. Dat gebeurde in een proefprocedure die SAR in samenwerking met De Brauw Blackstone Westbroek voor een klant van SAR voert.​​

Rechter doet uitspraak over vliegtuigvertragingen bij Ryanair ten gunste van passagier

04-11-2019
Regelmatig helpen wij klanten die te maken kregen met een geannuleerde vlucht of flinke vluchtvertraging. We pakken deze zaken met een speciaal team van juristen op en kijken of iemand recht heeft op een compensatie van de vluchtkosten volgens de Europese Verordening. Zo ja, dan vergoeden wij meteen deze kosten aan de passagier en nemen de vordering over om alsnog deze kosten te verhalen bij de vliegtuigmaatschappij. De rechter deed onlangs een voorlopige uitspraak om dit in geval van vluchten met Ryanair te vergemakkelijken.​

Vertragingen op Schiphol: heeft u recht op vergoeding?

24-07-2019
Een grote tankstoring leidde er gisteren toe dat honderden reizigers op Schiphol strandden. Zelfs vandaag moeten reizigers nog rekening houden met vertragingen en zelfs annuleringen van vluchten. Veel reizigers willen weten wat hun rechten zijn.

SAR positief beoordeeld in audit over behandeling van letselzaken

24-06-2019
Om klanten die te maken krijgen met letselschade zo goed mogelijk te helpen, werken onze juristen Letselschade volgens de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Dat betekent ook dat periodiek een toetsing plaats vindt om te beoordelen of onze juristen zich houden aan die Code. Het recente oordeel van de onafhankelijke Letselschaderaad: SAR krijgt een positieve beoordeling.

De wet Arbeidsmarkt in balans: wat verandert er per 1 januari 2020?

28-05-2019
​Na de Tweede Kamer heeft op 28 mei ook de Eerste Kamer ingestemd met de wet Arbeidsmarkt in balans (WAB). Het doel van de WAB is ervoor te zorgen dat werknemers makkelijker een vast contract kunnen krijgen, de kosten en risico’s voor werkgevers te verkleinen en flexwerkers en zelfstandigen meer te beschermen. Maar wat verandert er per 1 januari 2020 dan precies? De 5 belangrijkste wijzigingen lees je hier.