Nieuws

Staking bij Ryanair: heeft dit gevolgen voor uw vlucht?

21-04-2022

Golf aan faillissementen verwacht na stopzetting coronasteun. Wat nu?

06-04-2022
De corona-pandemie heeft veel schade opgeleverd. Niet alleen op het gebied van gezondheid, ook economisch heeft het diepe sporen achtergelaten. Er verschijnen dan ook steeds meer berichten over ondernemers die ten onder dreigen te gaan. En dat terwijl het aantal faillissementen tot nu toe opvallend laag was. Een belangrijke reden voor de verwachte faillissementen is het stoppen van de corona steunmaatregelen door de overheid.

De nieuwe Juridische Barometer: minder conflicten, meer verharding in 2021

28-01-2022
Wij ontvingen in 2021 128.134 juridische hulpvragen, tegenover 147.881 in 2020. Dat betekent een daling van zo’n 13%. Het aantal rechtsbijstandverzekerden bleef ongeveer gelijk. ‘Er zijn vorig jaar minder conflicten ontstaan én meer conflicten voorkomen. Iets dat wij ook herkennen in het aantal geraadpleegde juridische zelfhulptools op onze website’, aldus Jos Sewalt.

Allergan collectief aansprakelijk gesteld om gevaarlijke borstimplantaten

21-12-2021
Tot december 2018 leverde fabrikant Allergan siliconen borstimplantaten van (onder andere) het type Biocell. Deze implantaten zijn bij naar schatting 60.000 Nederlanders geplaatst voor een borstreconstructie of -vergroting. Hoewel bij de plaatsing van de implantaten werd verteld dat ze veilig zijn, blijkt nu dat deze implantaten siliconen lekken met nare gezondheidsklachten tot gevolg. Ook vergroten deze implantaten de kans op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Daarom wordt er een collectieve procedure gestart tegen Allergan.

Coronatoegangsbewijzen: ruzie op de werkvloer?

01-12-2021
Door het grote aantal corona-besmettingen staat de zorg nog steeds onder druk. De overheid neemt verschillende maatregelen om het aantal coronabesmettingen te beperken. Eén ervan is het coronatoegangsbewijs. Het coronatoegangsbewijs is verplicht bij bezoek aan horeca, evenementen, dierentuinen en pretparken.

Juridische vraag? Krijg snel en eenvoudig antwoord op uw vraag met onze nieuwe adviestools

05-11-2021
Heeft u een juridische hulpvraag? Dan wilt u vaak zo snel mogelijk duidelijkheid over uw situatie. Natuurlijk helpen onze juristen u daar graag bij, maar soms kan het handig zijn om direct zélf antwoord te krijgen op eenvoudige of ingewikkeldere vragen. Gemakkelijk, online en op een moment dat u het beste uitkomt: vanaf nu kan het met onze adviestools.

Commissie van Beroep van het Kifid herroept eerdere uitspraak van de Geschillencommissie over VKR-recht

02-11-2021
Begin dit jaar deed het Kifid een uitspraak waarin het recht op een voorkeursrechtshulpverlener (VKR-recht) verder werd verruimd. De aangesproken verzekeraar ging hiervoor in beroep en inmiddels is de uitspraak bekend. De inhoud van de uitspraak bevestigt dat onze werkwijze rondom VKR-recht juist is.

Sterke stijging energieprijzen: wat betekent dat voor mijn energiecontract?

27-10-2021
De gasprijzen zijn wereldwijd enorm opgelopen en stijgen nog steeds. De energieleveranciers berekenen deze hogere prijzen aan de huishoudens door. Daar heeft u als huishouden last van of u krijgt er last van. Lees hier wat de afspraken zijn over het aanpassen van de energietarieven.

Laagdrempelige rechtsbijstandsverzekering dreigt voor veel mensen onbereikbaar te worden

06-10-2021
Een rechtsbijstandsverzekering dreigt voor veel consumenten en ondernemers met een middeninkomen onbereikbaar te worden. Deze conclusie trekt het Verbond van Verzekeraars op basis van onafhankelijk SEO-onderzoek.

Corona-testuitslag niet binnen de beloofde termijn ontvangen vlak voor je vakantievertrek? 

01-09-2021
De overheid sloot contracten met bedrijven die PCR-testen en sneltesten uitvoeren. Op haar site stelt de overheid dat de uitslagen van de PCR-testen binnen 24 uur na afname van de test bekend worden gemaakt. Ook de bedrijven die de testen uitvoeren communiceren dit de website. In de praktijk blijkt dit niet altijd haalbaar, zodat mensen hun vluchten misten, vertraging opliepen of zelfs hun vakantie moesten afbreken.