Over ons

Wij komen voor u op en helpen u verder met persoonlijke, juridische en praktische oplossingen. Met ruim 750 juristen, waaronder advocaten en mediators hebben we kennis en ervaring op bijna alle rechtsgebieden. Als stichting zijn wij onafhankelijk: uw belang staat bij ons altijd voorop. Onze juristen staan voor u klaar als u een rechtsbijstandverzekering heeft bij Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avéro Achmea of Inshared.

Wij geloven in een rechtvaardige samenleving

Een juridisch probleem kan iedereen overkomen. Daarom komen wij voor u op en helpen u verder. Zodat u weer door kan.

Wij maken onze rechtshulp ook online toegankelijk en richten ons op het voorkomen van juridisch leed. Want als we geschillen kunnen voorkomen of eerder oplossen, dan is dat goed voor u als klant maar ook voor de maatschappij. Bovendien houden we op die manier de premies betaalbaar en daarmee het recht toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.

Wij verbeteren doorlopend

Onze klanten zetten we daarbij centraal. We vragen hen doorlopend om feedback. Naast het klanttevredenheidsonderzoek hebben we ook een klantpanel ingericht, waar we veel input uithalen voor de doorontwikkeling van onze dienstverlening.

Meer over het SAR klantpanel

Kennisdeling en innovatie

Wij lopen voorop als het gaat om het online delen van juridische kennis en het aanbieden van juridische tools. Daarmee kunt u veel zelf doen en online advies krijgen over uw situatie. De kennis en tools ontwikkelen wij mede samen met universiteiten en hogescholen die voorop lopen in ‘preventive law’. 

Jaarlijks in januari publiceren we de nieuwe Juridische Barometer. Wij doen dit omdat juridische hulpvragen een goed beeld geven van hoe het ervoor staat in de maatschappij. Daarnaast helpt het ons te weten waar en waardoor conflictsituaties ontstaan. Zodat wij eerder hulp kunnen bieden, het liefst voordat een conflict ontstaat of uit de hand loopt. 

Onze eed of belofte

Iedereen die bij ons komt werken legt de eed of belofte af. Daarmee beloven wij dat het belang van de klant bovenaan staat, dat wij onze functie integer en zorgvuldig uitoefenen en dat we ons houden aan wetten, reglementen en gedragscodes. 

Raad van Toezicht

Omdat wij een onafhankelijke stichting zijn, is er een Raad van Toezicht. Deze raad adviseert ons en ziet erop toe dat wij:

  • Onafhankelijke rechtshulp bieden
  • Rechtsbijstand van hoge kwaliteit verlenen
  • De belangen van onze klanten passend behartigen

Bekijk hier het jaarverslag 2023 van de Raad van Toezicht

Voor wie werken wij?

De juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand geven onafhankelijk juridische hulp aan mensen met een rechtsbijstandverzekering bij:

Interpolis logo      Centraal Beheer logo     FBTO logo    Avero logo      Inshared

Uw zaak melden?

vrouw met bril achter laptop

Bent u verzekerd bij Interpolis, Centraal Beheer, Avéro Achmea, FBTO of InShared en heeft u juridische hulp nodig? Laat het ons weten.

Zaak melden
Neem contact op
vrouw met bril achter laptop