Ontslag

Ontslag is een ingrijpend proces zowel voor werknemers als werkgevers. De transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst, en concurrentiebeding zijn allemaal belangrijke elementen van dit proces. Het kennen van jouw rechten en plichten kan helpen om de overgang bij ontslag soepel te laten verlopen. Of je nu als werknemer ontslagen wordt, of als werkgever overweegt iemand te ontslaan.

Ontslag: Wat je moet weten

Ontslag is een complex juridisch proces dat zowel werknemers als werkgevers raakt. Het kan om verschillende redenen plaatsvinden, zoals disfunctioneren, reorganisatie, of andere zakelijke overwegingen. Het is belangrijk om te begrijpen welke stappen je moet nemen en wat jouw rechten en plichten zijn.

Transitievergoeding: jouw recht als werknemer

Een van de belangrijkste aspecten van ontslag voor werknemers is de transitievergoeding. We bespreken wat dit is, hoe het berekend wordt, en welke voorwaarden van toepassing zijn. Ontdek hoe je jouw recht op een transitievergoeding kunt uitoefenen.

Vaststellingsovereenkomst: uit elkaar met wederzijds goedvinden

Vaak wordt ontslag geregeld via een vaststellingsovereenkomst. We leggen uit wat een vaststellingsovereenkomst is en wanneer deze wordt gebruikt. Verder kun je ons artikel met tips rondom de vaststellingsovereenkomst lezen en je leert wat de vaststellingsovereenkomst betekent voor je geldzaken.

Concurrentiebeding of relatiebeding

Voor werkgevers kan het concurrentiebeding of relatiebeding van groot belang zijn bij ontslag. Leer hoe dit beding werkt, wanneer het rechtsgeldig is, en hoe het de belangen van jouw bedrijf beschermt.

WW uitkering aanvragen

Als je pas ontslagen bent, is het nuttig om te weten hoe je een WW-uitkering kunt aanvragen. De WW-uitkering biedt financiële steun tijdens je zoektocht naar nieuw werk.

Vragen over ontslag? We helpen je graag

Heb je juridische vragen over ontslag, transitievergoedingen, vaststellingsovereenkomsten, of concurrentiebedingen? Neem contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning.

Voorbeeldbrieven bij Ontslag

Voorbeeldbrief Ik ben beschikbaar voor werk DOCX, 22 kB

Direct online advies bij Ontslag

vrouw met bril achter laptop

Krijg je te maken met ontslag en wil je snel weten waar je aan toe bent? Probeer dan gratis onze handige adviestools over werk en ontslag.

Naar de adviestools over ontslag
vrouw met bril achter laptop