Juridische informatie over verkeer in het buitenland

Gedoe in het verkeer kan iedereen overkomen. Of je nu een ervaren reiziger bent of voor het eerst naar het buitenland gaat. Ieder land heeft verschillende regels in het verkeer. Hier krijg je informatie over de verschillende verkeersregels in het buitenland. En je krijgt tips voor het geval je onverhoopt te maken krijg met een aanrijding.

Aanrijding in het buitenland

Een verkeersongeval is altijd stressvol, en nog meer in een ander land. Elk land heeft zijn eigen verkeersregels en procedures voor het afhandelen van ongevallen. Lees ons artikel een weet wat jouw rechten en plichten zijn na een aanrijding in het buitenland.

Regels bij een aanrijding in Belgiƫ, Duitsland of Frankrijk

Deze landen zijn populaire bestemmingen voor Nederlandse reizigers. Maar wat gebeurt er als je betrokken raakt bij een aanrijding in een van deze landen? Wij zetten voor je uiteen waar je rekening mee moet houden bij een aanrijding in Duitsland, Frankrijk of BelgiĆ«.

Scooter huren in het buitenland

Het huren van een scooter kan een leuke manier zijn om een nieuwe omgeving te verkennen. Maar wat als er iets misgaat? Weet je hoe je moet handelen na een ongeval met een gehuurde scooter in het buitenland? Lees het in ons artikel met tips bij het huren van een scooter in het buitenland.

Tips voor reizen met een camper

Heb je plannen voor een vakantie met een gehuurde camper? Zorg voor een goede voorbereiding. Ons artikel over camperreizen biedt nuttige tips voor jouw eerste camperreis. Van verzekeringen tot lokale verkeersregels.

Gratis online advies bij schade door een aanrijding

vrouw met bril achter laptop

Ongeval met je eigen voertuig gehad? Doorloop onze handige adviestool en krijg direct advies over waar je het beste de schade kunt claimen.

Naar de adviestool over schade in het verkeer
vrouw met bril achter laptop