Tips om gedoe met de gehuurde camper te voorkomen

caravans op camping

Campers worden steeds populairder als het gaat om op vakantie gaan. Een camper biedt veel vrijheid en gemak en je kunt prachtige plekken bezoeken. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven waar je een camper kunt huren. Waar moet je op letten als je met een gehuurde camper op vakantie gaat? Lees hier de tips van onze juristen.

Check of je goed verzekerd bent

Het is raadzaam om een schadeverzekering voor inzittenden en een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Mocht je door eigen schuld een aanrijding krijgen, dan is niet alleen je camper maar ben jij als bestuurder ook goed verzekerd.

Heeft de camper een groene kaart?

Voor sommige landen is een digitale versie onvoldoende en moet het groene document van de camper ook fysiek getoond worden.

Bestudeer instructies goed

Bij het ophalen van de camper krijg je van de verhuurmaatschappij duidelijk instructies, zowel mondeling als via een filmpje. Zorg dat je echt weet hoe alles van binnen en van buiten werkt en vraag om uitleg als iets niet duidelijk is

Check het aantal vrije kilometers

Als je veel gaat rijden, kies dan een aanbieder met een vrij aantal kilometers. Anders komt er zo’n 0,20 – 0,25 per kilometer aan kosten bij en kunnen de kosten aardig oplopen. De huurvoorwaarden verschillen per verhuurder en per land. Voor Australië en Nieuw-Zeeland geldt bijvoorbeeld een onbeperkt aantal kilometers. In Amerika en Canada wordt het kilometerpakket verrekend in de huurprijs.

Doe een controlerondje met de verhuurder

Loop voor vertrek met de verhuurder de hele camper binnen en buiten na op eventuele schade en aanwezige inventaris. Maak zelf volop foto’s en laat bij schade in het verhuurcontract goed de omvang en de plek vastleggen. Maak bij een schade samen met de verhuurder een foto en laat deze zien om misverstanden te voorkomen. Maak ook een foto van de km-stand. En herhaal deze check als je de camper weer inlevert.

Ken de afmetingen van de camper

Het is handig om de afmetingen van de camper, ook de breedte en lengte, te noteren. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan bij tunnels en parkeergarages.

Fijne vakantie alvast!