Familie & Gezin

Je gezin en familie hebben meestal een belangrijke plek in je leven. Het zijn de mensen die dicht bij je staan en je wilt dat alles goed geregeld is. Bijvoorbeeld als iemand overlijdt, je gaat samenwonen of juist uit elkaar gaat. Hier vind je informatie over je rechten en plichten bij verschillende familiekwesties.

Wat te doen na een overlijden: Stappenplan en tips

Nadat een dierbare is overleden, staan nabestaanden voor belangrijke beslissingen en taken, waaronder het regelen van de uitvaart, financiële afwikkelingen en erfenisverdeling. Het is belangrijk om dit zorgvuldig op te pakken, vooral tijdens emotionele periodes. Het artikel over wat je kunt doen na een overlijden biedt waardevolle informatie en praktische tips om je te ondersteunen bij het omgaan met deze uitdagingen.

Lees hier meer over wat je kunt doen na een overlijden

Onterfd: Wat nu?

Het overlijden van een familielid is een treurige gebeurtenis. Naast het rouwen om een naaste moeten er vaak ook allerlei administratieve zaken geregeld worden. De erfenis is daar een onderdeel van. Je kunt daarbij ontdekken dat je onterfd bent en je afvragen wat je rechten zijn.
We schreven een artikel dat inzicht geeft in de regels rondom onterving. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je hiermee kunt omgaan. En je leest de stappen die je kunt nemen en waar je nog wél recht op hebt.

Lees hier meer over onterfd worden

Partneralimentatie: Wat je moet weten

Bij het beëindigen van een relatie komt vaak de vraag over partneralimentatie naar voren. Ons artikel over partneralimentatie geeft informatie over de inhoud van de regeling en de maximale alimentatieduur.

Lees hier meer over partneralimentatie

Juridische vraag over familiekwesties?

vrouw met bril achter laptop

Heb je juridische vragen over gezins- of familiezaken? Neem dan contact op met de juristen van Achmea Rechtsbijstand en meld je zaak snel en eenvoudig online. We staan voor je klaar!

Zaak melden
vrouw met bril achter laptop