Geldzaken

Geld is het smeermiddel van de economie. Als consument draait het bij geldzaken niet puur om de betaling van je product of dienst. Het gaat dus niet alleen om de aankoop van een nieuwe televisie. Ook andere situaties draaien uiteindelijk om geld. Zoals het op tijd betalen van een onverwachte rekening. Of een faillissement van een winkel als je net een grote aankoop hebt gedaan. In deze situaties hebben geldzaken steeds een andere betekenis. En het is belangrijk te weten waar je in iedere situatie staat. Het is goed om hierop voorbereid te zijn om problemen voorkomen. De informatie op deze pagina helpt je bij verschillende financiƫle vragen die je als consument kunt hebben.

Hoe lang is een cadeaubon geldig?

Een cadeaubon kan een geweldig geschenk zijn. Maar wat gebeurt er als je vergeet hem te gebruiken? De geldigheidsduur van een cadeaubon kan variëren. Het is belangrijk om te weten hoe lang je de tijd hebt om je cadeaubon te gebruiken en wat je kunt doen als de geldigheidsduur is verstreken. Lees meer over de geldigheid van een cadeaubon.

Wanneer moet je incassokosten betalen?

Niemand wil te maken krijgen met incassokosten. Maar soms kan het gebeuren dat je een rekening niet op tijd kunt betalen. Of dat je de rekening domweg vergeten bent. Weet jij wanneer een bedrijf incassokosten mag rekenen? Of hoe je bezwaar kunt maken tegen deze kosten als je denkt dat ze onterecht zijn? Lees meer over wanneer je incassokosten moet betalen.

Wat betekent een faillissement voor de klant?

Het faillissement van een bedrijf kan gevolgen hebben voor de klanten. Stel, je hebt net een grote aankoop gedaan of een dienst afgenomen bij een bedrijf dat failliet gaat. Wat betekent dat dan voor jou? Krijg je jouw aankoop nog geleverd? Kun je je geld nog terugkrijgen? Of kun je fluiten naar je centen? Het is verstandig om te weten wat je rechten zijn in zo’n situatie en hoe je kunt handelen. Lees meer over wat een faillissement betekent voor de klant.

Meld je zaak bij problemen met jouw aankoop

vrouw met bril achter laptop

Heb je een probleem rondom de financiĆ«le afwikkeling van een aankoop? Meld je zaak dan snel en eenvoudig online. 

Zaak melden
vrouw met bril achter laptop

Voorbeeldbrieven bij Geldzaken en aankopen

Voorbeeldbrief: Nakoming overeenkomst aan curator na faillissement verkoper DOCX, 21 kB
Voorbeeldbrief: Ingebrekestelling Product aan Verkoper DOCX, 24 kB