Een videogesprek met uw jurist

U kunt onze juristen niet alleen persoonlijk of via de telefoon spreken. U kunt ook contact hebben met uw jurist via een videogesprek. Heeft u binnenkort een videogesprek met uw jurist? Op deze pagina vindt u alles dat u moet weten over uw afspraak.

Wat is een videogesprek?

Tegenwoordig is het niet altijd mogelijk om elkaar persoonlijk te spreken. Maar soms is het prettig om elkaar toch te kunnen zien tijdens een gesprek. Daarom kunt u nu ook contact hebben met uw jurist via een videogesprek. Dat is eigenlijk hetzelfde als een live afspraak, maar dan online en toch heel persoonlijk.
U voert het gesprek met uw jurist via uw computer, laptop, tablet of smartphone. Waar u maar wilt. Dat bespaart reistijd en is beter voor het milieu. U voert een videogesprek in een beveiligde omgeving en u kiest zelf of uw jurist u ook kan zien. 

Handig!

 • Uw jurist kan tijdens het gesprek het beeldscherm delen. Zo kunt u bijvoorbeeld samen documenten bekijken. Zo krijgt u snel en efficiĆ«nt duidelijkheid over uw zaak!
 • U kunt zelf ook uw scherm met uw jurist delen. Dit gebeurt alleen als u daarvoor toestemming geeft.
 • Aan een videogesprek kunnen meerdere mensen deelnemen. Misschien vindt u het prettig dat uw (zakelijke) partner of een familielid bij het gesprek is. Dat kan!

Hoe werkt een videogesprek?

Een videogesprek voeren is heel eenvoudig. U krijgt van uw jurist een beveiligde link. Om het videogesprek te starten, klikt u op de link. Het gesprek begint dan vanzelf.

Wat heb ik nodig voor een videogesprek?

 • Een computer, laptop, tablet of smartphone
 • Voor desktop/laptop: Google Chrome, Firefox, Safari of Microsoft Edge (Let op: Microsoft Internet Explorer is niet geschikt voor videogesprek)
 • Voor mobiel/tablet: iOS of Android
 • Een goede internetverbinding, bijvoorbeeld via 4G of voldoende wifi-dekking
 • Bij voorkeur een webcam

Tips:

 • Met de link die u van uw jurist krijgt, kunt u een aantal dagen van tevoren inloggen. U kunt dan alvast testen of uw apparaat geschikt is voor videogesprekken.
 • Zorg dat u voor het gesprek een rustige ruimte beschikbaar heeft waar u ongestoord kunt spreken.
 • Voor het voeren van een videogesprek is een groot scherm meestal wel prettig. Zo kan uw jurist makkelijk documenten met u delen via het scherm.
 • Wilt u zelf documenten delen met uw jurist tijdens uw videogesprek? Dat kan alleen als u het videogesprek voert via computer of laptop.

Vragen over het voeren van een videogesprek

Kan ik zelf een videogesprek aanvragen?

Op dit moment kun u alleen een afspraak voor een videogesprek maken als uw jurist u daarvoor uitnodigt. U ontvangt dan een persoonlijke link naar een omgeving waar u vervolgens het moment dat u het beste uitkomt kunt kiezen.

Kan ik de afspraak voor mijn videogesprek afzeggen of wijzigen?

Om uw afspraak te wijzigen of af te zeggen, kunt u contact opnemen met uw jurist. Het telefoonnummer van uw jurist vindt u in de bevestiging van de afspraak.

Is een videogesprek wel veilig?

De behandeling van uw zaak is vertrouwelijk. Wij vinden ook online uw privacy en veiligheid erg belangrijk. Het voeren van een videogesprek gebeurt daarom in een veilige omgeving. Uw jurist kan nooit zonder uw toestemming uw beeldscherm zien. Als u tijdens het gesprek iets met uw jurist wilt delen, moet u daar altijd toestemming voor geven.

Moet ik zelf ook in beeld?

U bepaalt zelf of uw jurist u kan zien. Als u dit niet wilt, kunt u gewoon uw webcam uitzetten.