Hulp bij problemen over energie

De energieprijzen zijn sterk gestegen. Vooral gas is duurder dan ooit en ook voor elektriciteit betalen we veel meer. Er zijn verschillende oorzaken voor deze prijsstijgingen. Hoe lang het te kort aan gas zal duren is daarom nog erg onzeker. Veel mensen en bedrijven zijn dan ook bezorgd dat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen en letterlijk en figuurlijk in de kou komen te staan. De overheid heeft daarom een aantal maatregelen ingesteld die de sterk gestegen energiekosten moeten helpen goedmaken. Wat dit voor u betekent leest u op deze speciale themapagina met veelgestelde vragen en antwoorden over energie.

Stijging energieprijzen: wat betekent dat voor mijn energiecontract?

Lees verder

Bezwaar maken tegen uw nieuwe energietarief?

Uw energieleverancier moet u minimaal 30 dagen voordat de energieprijs gewijzigd wordt informeren. Is dat bij u niet het geval? Maak dan gebruik van onze gratis voorbeeldbrief om bezwaar te maken tegen deze prijswijziging.

Download de gratis voorbeeldbrief

Meer voorbeeldbrieven

Voorbeeldbrief: bezwaar verhogen energieprijzen variabel contract DOCX, 24 kB
Voorbeeldbrief: bezwaar verhogen energieprijzen vast contract DOCX, 24 kB

Heeft u problemen met uw energieleverancier?

vrouw bekijkt rekening

Op deze themapagina vindt u verschillende antwoorden op veel voorkomende vragen rondom energie. Komt u er toch niet uit en heeft u een rechtsbijstandverzekering bij Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avéro Achmea of InShared? Meld dan hier uw zaak online. Onze juristen helpen u graag verder.

Zaak melden
vrouw bekijkt rekening