Online shoppen wint nog steeds aan populariteit. Dit betekent niet alleen een toename in het aantal pakketbezorgingen, maar ook in het retour zenden van ongewenste of onnodige producten. Dat de webwinkel tot aan het aflevermoment verantwoordelijk is voor het bestelde product is voor de meeste consumenten duidelijk.Dat diezelfde consument op zijn beurt verantwoordelijk is voor het correct retourneren van een bestelling is niet altijd even bekend. Retourzendingen kunnen dan ook soms conflicten opleveren met de verkopende partij. Zeker wanneer een pakket onverzekerd wordt geretourneerd en een pakketbezorgdienst deze kwijt raakt. Want wie is dan aansprakelijk? De consument, webwinkel of toch de bezorgdienst?
U heeft een nieuwe spijkerbroek gekocht bij een webshop. Tegen de verwachting in is de maat niet goed. U wilt de broek daarom graag retourneren. Dat mag uiteraard, maar in dit geval wel op eigen kosten. Om niet teveel geld kwijt te zijn aan het retourneren van het pakket, besluit u geen gebruik te maken van een aanvullende pakketverzekering. Het pakketje is ver buiten de retourtermijn nog niet binnengekomen bij de webshop. Met als gevolg dat u uw geld niet terugkrijgt.
Hieronder vindt u concrete antwoorden op dit soort vervelende situaties. Met inzichten en tips helpen wij u graag bij het zelf oplossen van juridische conflicten bij het retourneren van bestellingen.
Gebruik deze voorbeeldbrief als belangrijke (eerste) stap bij het oplossen van uw juridische hulpvraag. Wij leggen u stap-voor-stap uit hoe u de brief gemakkelijk en snel kunt invullen op basis van uw situatie en gegevens.