Kosten bij een procedure

De meeste mensen hebben weinig ervaring met een gang naar de rechter. Mocht u daar mee te maken krijgen, dan kan het kiezen van de beste jurist (waaronder een advocaat) voor uw zaak best lastig zijn. In sommige gevallen mag alleen een advocaat de procedure voor u voeren. Dit heet ook wel de ‘verplichte procesvertegenwoordiging’. Bij het kiezen van een andere jurist of advocaat helpen onze specialisten u graag.

Welke kosten worden vergoed?

In de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering kunt u lezen waarvoor u precies verzekerd bent. Hierin staat ook welk bedrag u voor juridische hulp van een zelfgekozen rechtshulpverlener en bijvoorbeeld expertises vergoed krijgt. Als u hier vragen over heeft, helpen onze specialisten u graag.

Een procedure brengt meer kosten met zich mee dan alleen die van de jurist

Naast de kosten van de door uzelf gekozen rechtshulpverlener worden ook andere kosten gemaakt bij een procedure, bijvoorbeeld griffierecht of expertisekosten. Daarom is het belangrijk om het bedrag waarvoor u verzekerd bent goed in de gaten te houden. Zo voorkomt u dat u onverwachts mogelijk zelf met kosten te maken krijgt terwijl het probleem nog niet is opgelost. Onze specialisten begeleiden u hierbij.

Terug