Onze advocaten

Onder onze juristen bevinden zich ook advocaten. Soms is het in uw zaak nodig dat een advocaat een juridische procedure voert. Bijvoorbeeld als het financieel belang in uw zaak hoger is dan 25.000 euro. In dat geval is een advocaat verplicht (ook wel ‘procesmonopolie’) genoemd. Ook dan kunnen wij u helpen.

Onze advocaten zijn ervaren op verschillende rechtsgebieden. Hier leest u waar onze advocaten in gespecialiseerd zijn.

 

Onze advocaten helpen mensen die vanuit de rechtsbijstandverzekering recht hebben op juridische hulp door Stichting Achmea Rechtsbijstand. In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten zijn zij op de vermelde rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van deze registratie zijn onze advocaten verplicht ieder kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

De advocaten van Stichting Achmea Rechtsbijstand beschikken niet over een stichting derdengelden. Daarom kunnen zij geen derdengelden ontvangen.

Opleidingen en trainingen

Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze advocaten en juristen volgen daarom continu opleidingen en trainingen. Zo worden ze voorzien van de laatste kennis en inzichten. Veel van deze opleidingen en trainingen bieden we aan met ons eigen opleidingsinstituut. Trots zijn we op de officiële erkenning van onze opleidingen door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Om een erkend opleidingsinstituut te worden moet een organisatie namelijk voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

De opleidingen van Stichting Achmea Rechtsbijstand zijn officiëel erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten

 

Klachtenregeling

Wij willen dat u tevreden bent over onze juridische hulp. Dat geldt ook voor de hulp van onze advocaten. In aanvulling op ons reguliere klachtenproces is op klachten met betrekking tot de dienstverlening van onze advocaten een aparte klachtenregeling van toepassing.

 

Tevreden? Ontevreden? Laat het ons weten

Wij horen graag wat u vindt van de manier waarop wij u helpen. Dat geeft ons de kans om onze dienstverlening steeds weer te verbeteren.

Geef een compliment
Meld een klacht

Wie zijn wij?

Stichting Achmea Rechtsbijstand is een onafhankelijke juridische dienstverlener met rum 750 juristen. Onze juristen hebben 1 doel voor ogen: het opkomen voor de belangen van onze klanten. Als stichting hebben we en Raad van Toezicht, die toezicht houdt op de onafhankelijkheid en kwaliteit van onze rechtshulpverlening.

Stichting Achmea Rechtsbijstand ontvangt jaarlijks ongeveer 119.000 hulpvragen.

Onze ruim 750 juristen hebben de juiste kennis en ervaring in huis.

Wij komen voor u op en helpen u verder. Met persoonlijke, juridische en praktische oplossingen.

Twee collega's die een zaak bespreken

Voor wie werken wij?

De juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand geven onafhankelijk juridische hulp aan mensen met een rechtsbijstandverzekering bij Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avéro Achmea of InShared. 

Interpolis logo
Centraal Beheer logo
FBTO logo
Avero logo
Inshared