Wat te doen bij schade aan mijn woning door een bedrijf?

In dit artikel leest u wat u kunt doen als een bedrijf tijdens werkzaamheden schade veroorzaakt aan uw woning.

Voorbeeld

U liet een CV-ketel installeren, maar bij de installatie is lekkage ontstaan. Als gevolg daarvan heeft u schade aan uw behang en schilderwerk. Hoe krijgt u de schade vergoed?

U stelt het bedrijf aansprakelijk voor de schade die het veroorzaakte

Juridisch wordt deze vorm van schade ‘gevolgschade’ genoemd. Bij gevolgschade bent u niet verplicht om het bedrijf eerst in de gelegenheid te stellen om de schade zelf te herstellen. U kunt dus direct een schadevergoeding eisen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen met onze ‘voorbeeldbrief aansprakelijkstelling’. Toch is het verstandig om het bedrijf wél in de gelegenheid te stellen om de schade te herstellen. In de praktijk is het namelijk niet altijd gemakkelijk om onderscheid te maken tussen schade en gevolgschade.

Vergoedt het bedrijf ondanks uw verzoek de schade niet?

Dan kunt u verdere juridische stappen overwegen. Als het installatiebedrijf is aangesloten bij een branche- of ondernemersorganisatie kunt u misschien ook terecht bij een Geschillencommissie . Zo kunt u voor een relatief laag bedrag een uitspraak krijgen.

Bent u verzekerd bij Centraal Beheer, Interpolis, FBTO, InShared, Hema of Avéro Achmea? Dan helpen wij u graag met persoonlijke, juridische en praktische oplossingen. Neem hiervoor contact op met onze juristen. 

Download voorbeeldbrief

Gebruik deze voorbeeldbrief als belangrijke (eerste) stap bij het oplossen van uw juridische hulpvraag. Wij leggen u stap-voor-stap uit hoe u de brief gemakkelijk en snel kunt invullen op basis van uw situatie en gegevens.

Voorbeeldbrief Aansprakelijkstelling DOCX, 28 kB Download

Hulp nodig van een jurist?

Rechtsbijstandverzekering bij Interpolis, Centraal Beheer, FBTO of Avéro Achmea? Meld uw zaak. Onze juristen staan voor u klaar.

Geen rechtsbijstandverzekering?

LegalGuard geeft snel juridisch advies voor een vast laag tarief.

Zaak melden
Ga naar LegalGuard