Voorbeeldbrief Nakoming overeenkomst na faillissement

Bij de plaatselijke keukenwinkel heeft u een nieuwe keuken besteld en grotendeels betaald. Een week voor de keuken geplaatst zou worden, blijkt dat de winkel failliet is. U wilt weten of de keuken alsnog geleverd kan worden of anders uw geld terug. Met deze voorbeeldbrief kunt u de curator vragen om uw geld terug te betalen.

Wilt u na faillissement van een bedrijf uw geld terugkrijgen? Dit kunt u doen

Een bedrijf kan failliet gaan. Dat is vervelend voor de ondernemer, maar als u toevallig nog een product of dienst moet krijgen waar u wel al voor betaald heeft, is dat ook erg frustrerend voor u als klant. Als waar u voor betaald heeft door het faillissement niet meer geleverd kan worden , moet u de curator vragen het door u betaalde bedrag terug te betalen. Gebruik daarvoor deze voorbeeldbrief.

Doorloop de volgende stappen:

  1. Gebruik deze voorbeeldbrief om aan de curator kenbaar te maken waar u nog recht op heeft.
  2. U kunt de curator de kans geven om wat u heeft gekocht ook daadwerkelijk te leveren.
  3. Wil hij dat niet, dan kunt u de overeenkomst ontbinden en de curator vragen om als schuldeiser erkend te worden voor het door u betaalde bedrag.
  4. De curator betaalt eerst de schuldeisers die voorrang hebben. Dat zijn bijvoorbeeld de Belastingdienst en het UWV. Pas daarna komen de andere schuldeisers aan de beurt. Daar hoort u bij. Helaas is er vaak geen geld meer na de betalingen aan de belastingdienst, het UWV en andere schuldeisers met voorrang.
  5. Lukt het niet om via de curator uw geld terug te krijgen? Schakel dan juridische hulp in.

Voorbeeldbrief: Nakoming overeenkomst na faillissement

Download de voorbeeldbrief en pas deze aan naar uw persoonlijke situatie

Meer voorbeeldbrieven
Voorbeeldbrief: Nakoming overeenkomst aan curator na faillissement verkoper DOCX, 21 kB Download