Voorbeeldbrief Ingebrekestelling verborgen gebrek aan woning

U heeft een woning gekocht. Kort nadat u de sleutel heeft gekregen, komt u erachter dat de dakconstructie rot is. Dit gebrek was niet zichtbaar toen u het huis kocht en u wilt de verkoper van de woning aansprakelijk stellen voor de extra kosten die u moet maken om het dak te herstellen. Gebruik deze voorbeeldbrief om de verkoper van de woning aansprakelijk te stellen voor het verborgen gebrek.

Wilt u de verkoper van uw woning aansprakelijk stellen voor een verborgen gebrek? Dit kunt u doen

Een woning voldoet niet aan de overeenkomst als het niet de eigenschappen heeft die u als koper mocht verwachten. Ook mag de verkoper geen gebreken verzwijgen. Als u denkt dat de verkoper hiervoor aansprakelijk is, kunt u deze voorbeeldbrief gebruiken om de gebreken te laten herstellen of de schade te laten vergoeden.

Doorloop de volgende stappen:

  1. Wilt u de verkoper aanspreken op een verborgen gebrek dat u heeft ontdekt? Het is belangrijk dat de verkoper binnen 2 maanden na het ontdekken van een verborgen gebrek aanspreekt. Gebruik hiervoor deze voorbeeldbrief.
  2. Geef de verkoper eerst een redelijke termijn om met een oplossing te komen. Dat is doorgaans 2 weken.
  3. Komt de verkoper niet met een oplossing? Er zijn helaas niet altijd juridische mogelijkheden om een vergoeding te eisen. Laat u hierin adviseren door een jurist.
Document thumbnail

Voorbeeldbrief: Ingebrekestelling verborgen gebrek aan woning

Download de voorbeeldbrief en pas deze aan naar uw persoonlijke situatie.
Downloaden DOCX-document, 17 kB