Voorbeeldbrief Ingebrekestelling verborgen gebrek aan woning

U heeft een woning gekocht. Kort nadat u de sleutel heeft gekregen, komt u erachter dat de dakconstructie rot is. Dit gebrek was niet zichtbaar toen u het huis kocht en u wilt de verkoper van de woning aansprakelijk stellen voor de extra kosten die u moet maken om het dak te herstellen. Gebruik deze voorbeeldbrief om de verkoper van de woning aansprakelijk te stellen voor het verborgen gebrek.

De verkoper van uw woning aansprakelijk stellen voor een verborgen gebrek? Dit kunt u doen

Een woning voldoet niet aan de overeenkomst als het niet de eigenschappen heeft die u als koper mocht verwachten. Ook mag de verkoper geen gebreken verzwijgen. Als u denkt dat de verkoper hiervoor aansprakelijk is, kunt u deze voorbeeldbrief gebruiken om de gebreken te laten herstellen of de schade te laten vergoeden.

Doorloop de volgende stappen:

  1. Wilt u de verkoper aanspreken op een verborgen gebrek dat u heeft ontdekt? Het is belangrijk dat de verkoper binnen 2 maanden na het ontdekken van een verborgen gebrek aanspreekt. Gebruik hiervoor deze voorbeeldbrief.
  2. Geef de verkoper eerst een redelijke termijn om met een oplossing te komen. Dat is normaal gesproken 2 weken, maar de termijn kan bij een NVM-overeenkomst korter zijn. Ons advies is om minimaal 2 weken aan te houden. Zo geeft u de verkoper een redelijke kans om met een oplossing te komen. 
  3. Komt de verkoper niet met een oplossing? Er zijn helaas niet altijd juridische mogelijkheden om een vergoeding te eisen. Laat u hierin adviseren door een jurist.

Voorbeeldbrief: Ingebrekestelling verborgen gebrek aan woning

Download de voorbeeldbrief en pas deze aan naar uw persoonlijk situatie. 

Meer voorbeeldbrieven
Voorbeeldbrief: Ingebrekestelling verborgen gebrek woning DOCX, 23 kB Download