Voorbeeldbrief bij discussie over de erfgrens

Als de ligging van de erfgrens onduidelijk is, kunt uw buren vragen om gezamenlijk het Kadaster in te schakelen. Als een gesprek niet helpt kunt u uw verzoek het beste per brief sturen. U kunt daarvoor deze voorbeeldbrief gebruiken als het Kadaster nog niet langs is geweest om de erfgrens (opnieuw) zichtbaar te maken. 

Grensgeschil met uw buren? Dit kunt u doen

Het Kadaster houdt in Nederland bij waar de erfgrenzen liggen. Daarom is het verstandig om het Kadaster te laten komen voor een grensreconstructie. Het Kadaster maakt dan opnieuw zichtbaar waar de Kadastrale erfgrens ligt. Er kan daarna geen discussie meer bestaan over de ligging van de Kadastrale erfgrens. Gebruik deze voorbeeldbrief om uw buren te vragen om mee te werken aan een grensreconstructie door het Kadaster.

Doorloop de volgende stappen:

  1. Probeer er eerst met de buren uit te komen. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan en eventueel buurtbemiddeling in uw gemeente in te schakelen.
  2. Biedt dit geen oplossing? Gebruik dan deze brief om uw buren binnen een redelijke termijn om medewerking te vragen.
  3. Komt u er na de Kadastrale meting niet uit met uw buren en blijven zij ontkennen dat de grond van u is? Als u een rechtsbijstandverzekering heeft Bij Centraal Beheer, Interpolis of FBTO kunt u het beste contact met ons opnemen. Samen bekijken we dan welke vervolgstappen mogelijk zijn.
 

Voorbeeldbrief: discussie over de erfgrens

Download de voorbeeldbrief en pas deze aan naar uw eigen situatie

Meer voorbeeldbrieven
Voorbeeldbrief bij discussie over de erfgrens DOCX, 23 kB Download