Voorbeeldbrief bij discussie over de erfgrens

U vermoedt dat uw buren niet de juiste erfgrens aanhouden. Ze gebruiken zonder toestemming een stuk grond dat volgens u van u is. U heeft al aan de buren gevraagd of ze het stuk grond willen leegmaken, maar zij ontkennen dat de grond van u is. Dat is bijzonder vervelend, want u wilt geen discussie met uw buren. Met deze brief kunt u de buren vragen mee te werken aan een oplossing.

Grensgeschil met uw buren? Dit kunt u doen

Het Kadaster houdt in Nederland bij waar de erfgrenzen liggen. Daarom is het verstandig om het Kadaster te laten komen voor een grensreconstructie. Het Kadaster maakt dan opnieuw zichtbaar waar de Kadastrale erfgrens ligt. Er kan daarna geen discussie meer bestaan over de ligging van de Kadastrale erfgrens. Gebruik deze voorbeeldbrief om uw buren te vragen om mee te werken aan een grensreconstructie door het Kadaster.

Doorloop de volgende stappen:

  1. Probeer er eerst met de buren uit te komen. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan en eventueel buurtbemiddeling in uw gemeente in te schakelen.
  2. Biedt dit geen oplossing? Gebruik dan deze brief om uw buren binnen een redelijke termijn om medewerking te vragen.
  3. Komt u er na de Kadastrale meting niet uit met uw buren en blijven zij ontkennen dat de grond van u is? Als u een rechtsbijstandverzekering heeft Bij Centraal Beheer, Interpolis of FBTO kunt u het beste contact met ons opnemen. Samen bekijken we dan welke vervolgstappen mogelijk zijn.
 

Voorbeeldbrief: Discussie met de buren over de erfgrens

Download de voorbeeldbrief en pas deze aan naar uw eigen situatie

Meer voorbeeldbrieven
Voorbeeldbrief bij discussie over de erfgrens DOCX, 23 kB Download