Corona-testuitslag niet binnen de beloofde termijn ontvangen vlak voor je vakantievertrek?

01-09-2021 - De overheid sloot contracten met bedrijven die PCR-testen en sneltesten uitvoeren. Op haar site stelt de overheid dat de uitslagen van de PCR-testen binnen 24 uur na afname van de test bekend worden gemaakt. Ook de bedrijven die de testen uitvoeren communiceren dit de website. In de praktijk blijkt dit niet altijd haalbaar, zodat mensen hun vluchten misten, vertraging opliepen of zelfs hun vakantie moesten afbreken.

Wij helpen u graag met juridische hulp na te laat ontvangen Corona-test uitslag

Je verheugde je op je vakantie, maar zonder geldige negatieve testuitslag kon je niet vertrekken. Je rekent erop dat de testuitslag binnen de beloofde 24 uur bekend is. Als dat niet het geval is, kan dat gevolgen hebben voor je vakantie. Ontzettend vervelend natuurlijk. En helemaal als je geen compensatie ontvangt van de testaanbieder voor de gemaakte kosten en gemiste reis of vakantie.

Tips bij te laat ontvangen Corona-testuitslag voor uw geboekte reis

Je kunt een aantal zaken zelf checken. De kans bestaat dat je de schade als gevolg van een vertraagde testuitslag kunt verhalen op de testaanbieder.

  • Check of je algemene of leveringsvoorwaarden hebt ontvangen. Heb je de mogelijkheid gehad om deze te lezen, op te slaan of te printen? Dan kan bekeken worden of deze voorwaarden redelijk zijn.
  • Zoek contact met het testbedrijf voor vertrek en kijk of een oplossing mogelijk is.
  • Ook als de testaanbieder zich op overmacht beroept kan het zijn dat je recht hebt op schadevergoeding.
  • Bewaar zoveel mogelijk stukken, de boekingsbevestiging, de voorwaarden en bonnetjes van alle kosten die je hebt moeten maken.
  • Stel het testbedrijf aansprakelijk voor de gemaakte kosten en gemiste reis of vakantie. Stuur het testbedrijf ook de bewijsstukken mee.
  • Wijst het testbedrijf aansprakelijkheid van de hand, meld dit dan bij overheid. Op de site van testenvoorjereis kun je hiervoor een formulier invullen. Klik hier voor het formulier. Het kan zijn dat de overheid alsnog de schade via het testbedrijf voor u kan regelen.

U kunt uw melding eenvoudig en snel online aan ons doorgeven. Wij helpen u dan verder.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering bij Interpolis, Centraal Beheer, FBTO of Avéro Achmea? Dan staan de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand klaar om u te helpen.

Doe direct uw melding

Een van onze juristen was te gast bij MAX vakantieman om juridische toelichting te geven over dit onderwerp. Kijk hier de uitzending terug, het onderwerp wordt aan het begin behandeld.