Rechtsbijstand na watersnood Limburg

20-07-2021 - Zuid-Limburg kampte door hevige regenval recent met flinke overstromingen. Centra van steden, zoals Valkenburg, kwamen volledig onder water te staan. In veel gemeenten werden bewoners geƫvacueerd. De schade die de enorme hoeveelheid water met zich meebracht is aanzienlijk. Nu het waterpeil van de Maas daalt, wordt deze schade pas goed zichtbaar.

Juridische hulp nodig na de overstromingen? Laat het ons weten

Er komt natuurlijk veel op u af als u bent getroffen door de watersnood. Het regelen van de schade kan helaas vervelende situaties opleveren. U kunt bijvoorbeeld een probleem hebben met de overheid over compensatie. Of van mening verschillen over de omvang van de schade met uw verzekeraar. Maar ook problemen met de reisverzekering kunnen ontstaan door de overstromingen in Limburg, bijvoorbeeld omdat uw vakantie niet door kan gaan.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering bij Interpolis, Centraal Beheer, FBTO of Avéro Achmea? Dan staan de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand klaar om u te helpen. U kunt uw melding eenvoudig en snel online aan ons doorgeven. Wij helpen u dan verder.

Doe direct uw melding

Tips bij schade door de watersnood in Limburg

  • Wacht met herstel van schade tot de schade-expert is geweest

    Vaak stuurt uw inboedel- of opstalverzekeraar een expert langs. Deze expert stelt vast wat de schade is en rapporteert aan de verzekeraar.
  • Leg schade zoveel mogelijk vast

    Is het om dringende praktische redenen niet mogelijk om te wachten met herstel van de schade? Zorg dan in ieder geval dat u de schade zoveel mogelijk vastlegt met foto- en filmmateriaal.
  • Controleer of uw verzekering een contra-expertiseregeling heeft

    Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met de conclusie van de expert. Veel polissen bieden daarom de mogelijkheid om een contra expertise uit te voeren. Een tweede onafhankelijk expert bekijkt de schade dan opnieuw, op kosten van de verzekeraar. Worden ook de contra-expert en de verzekeringsexpert het niet eens? Dan brengt een derde deskundige een bindend advies uit.