Allergan collectief aansprakelijk gesteld om gevaarlijke borstimplantaten

21-12-2021 - Tot december 2018 leverde fabrikant Allergan siliconen borstimplantaten van (onder andere) het type Biocell. Deze implantaten zijn bij naar schatting 60.000 Nederlanders geplaatst voor een borstreconstructie of -vergroting. Hoewel bij de plaatsing van de implantaten werd verteld dat ze veilig zijn, blijkt nu dat deze implantaten siliconen lekken met nare gezondheidsklachten tot gevolg. Ook vergroten deze implantaten de kans op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Daarom wordt er een collectieve procedure gestart tegen Allergan.

Allergan wordt aansprakelijk gesteld voor de gebrekkige Biocell-implantaten en gezondheidsrisico’s die vrouwen hierdoor lopen. Deze collectieve actie wordt uitgevoerd door Bureau Clara Wichmann en richt zich op het verkrijgen van schadevergoeding van Allergan als producent van deze implantaten.

Heeft u deze borstimplantaten (gehad) en heeft u een rechtsbijstandverzekering?

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft bij 1 van de volgende verzekeraars, dan staan wij voor u klaar om u verder te helpen: Interpolis, Centraal beheer, FBTO, Avéro Achmea, Hema of InShared. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn om u aan te sluiten bij de collectieve actie. Hier vindt u meer informatie over de collectieve actie of meld uw zaak online.