Introductie

Klopt mijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

Hulp

Begrippen

Arbeidsovereenkomst

Mondelinge of schriftelijke overeenkomst waarin de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten. Er zijn verschillende vormen van een arbeidsovereenkomst. Voorbeelden daarvan zijn de arbeidsovereenkomst, de oproepovereenkomst, de uitzendovereenkomst.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt ook wel een tijdelijk contract genoemd. Veel werkgevers bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan als zij nieuw personeel in dienst nemen. Bijvoorbeeld een contract van een paar maanden of een jaar. Dit tijdelijke contract is bedoeld om te beoordelen of de werknemer binnen het bedrijf past en of de werknemer de vereiste capaciteiten heeft. Een tijdelijk contract kan meestal niet tussentijds opgezegd worden door een werknemer of werkgever en vergt dus de nodige oplettendheid. 

Gaat u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan? Voorkom verrassingen en doorloop de volgende stappen.

Door de volgende vragen te beantwoorden, krijgt u een advies over een situatie zoals die van u. Is er iets onduidelijk? Klik dan op Hulp. Hier krijgt u meer uitleg over de vraag, de gebruikte begrippen en vindt u mogelijkheden om contact met ons op te nemen.