SAR positief beoordeeld in audit over behandeling van letselzaken

25-06-2019 - Om klanten die te maken krijgen met letselschade zo goed mogelijk te helpen, werken onze juristen Letselschade volgens de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Dat betekent ook dat periodiek een toetsing plaats vindt om te beoordelen of onze juristen zich houden aan die Code. Het recente oordeel van de onafhankelijke Letselschaderaad: SAR krijgt een positieve beoordeling.

beste volgens consumentenbond Een caption tekst is mogelijk - pas deze tekst aan of verwijder deze. Plaats een link naar een afbeelding hierboven.

De GBL bevat 10 gedragsregels voor verzekeraars, slachtoffers en belangenbehartigers en stelt consequent het belang van het slachtoffer voorop. Accountantskantoor BDO bezocht onlangs onze organisatie om de audit uit te voeren. Het doel is om vast te stellen of SAR conform het gedachtegoed van de GBL handelt en of we voldoen aan de normen en regels van de GBL. Daartoe zijn tal van dossiers bekeken en juristen Letselschade geïnterviewd.

Deze onderdelen zijn getoetst:

  • respectvolle houding

    de elementen binnen de gedragsregels van de GBL die specifiek betrekking hebben op de houding van de professional. Een empathische en hulpvaardige houding is de maatstaf binnen de fases van het schadeafhandelingsproces;
  • deugdelijke procedure

    de elementen binnen de gedragsregels van de GBL die specifiek betrekking hebben op de behandeling van letselzaken. Een actieve en zorgvuldige behandeling is de maatstaf;
  • aantoonbaar resultaat

    de elementen binnen de gedragsregels van de GBL die specifiek betrekking hebben op de resultaten in termen van klanttevredenheid, doorlooptijd en kwaliteit.

De positieve uitkomst van de audit betekent ook een verlenging van de inschrijving van SAR in het Register Letselschade.