Mijn studenten OV stopte niet op tijd. Kan ik iets doen?

Het kan zijn dat u (tijdelijk) onterecht een studentenreisproduct op uw OV-chipkaart geladen heeft staan. Dan kan een OV-schuld ontstaan, namelijk als u gebruik maakt of heeft gemaakt van dit studentenreisproduct. In dit artikel leest u wat u kunt doen als blijkt dat uw studentenreisproduct, zoals uw OV-studentenkaart niet op tijd gestopt is.

Voorbeeld

U bent gestopt met uw studie en heeft daardoor geen recht meer op een studenten OV. U dacht dat u uw studentenreisproduct had stopgezet, maar u krijgt nu toch bericht dat u een OV-boete krijgt.

Kunt u aantonen dat u het studentenreisproduct stopzette?

Dan kunt u daarmee laten zien dat u onterecht kosten in rekening krijgt. Als u het studentenreisproduct bij een automaat stopzette, dan ontving u daarna als het goed is van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een bevestiging van de stopzetting in uw portal ‘Mijn DUO’. Het is aan u zelf om dit te controleren. Als u niet aan kunt tonen dat u het de studenten-OV tijdig en correct stopzette, én u heeft gebruik gemaakt van het studentenreisproduct op uw OV-chipkaart, zult u de boete moeten betalen. Vergeet daarnaast niet om alsnog zo spoedig mogelijk het reisproduct te stoppen.