​​

Heeft u een juridisch probleem?

De juristen van SAR staan voor u klaar. Bekijk het filmpje om te zien waar onze juristen u mee kunnen helpen.​

Onze klanten

Onze klanten over Achmea Rechtsbijstand
 • Mijn jurist was heel betrokken en heeft zich helemaal ingezet voor mijn zaak. (Dhr. E.Z. Prinsenbeek)

 • De jurist zocht alles tot op de bodem uit en communiceerde zeer zorgvuldig.

 • Snelle reactie en informatie i.v.m. vertraging vliegtuig!!

 • Mijn juriste heeft een luisterend oor, is geduldig, omschrijft alles in begrijpelijke taal en komt afspraken na!

 • We kregen altijd op korte termijn een duideljike heldere reactie op onze vragen. (Dhr. A.C. Leiderdorp)

 • Mijn jurist heeft altijd behulpzaam, vriendelijk en adequaat gereageerd. (Mw. M.K. Nijmegen)

 • Onze juriste was goed bereikbaar en kwam afspraken na. En zeker niet onbelangrijk: ze had kennis van zaken. (Mw. R.P. Haps)

 • Ik vind jullie gewoon helder, snel, duidelijk en goed georganiseerd. (Dhr.C.N.H.J. S. Vleuten)

 • Onze jurist stond altijd voor ons klaar. Hij dacht mee en gaf goede adviezen. Een warme persoonlijkheid. (Dhr. R.H. M. Hekelingen)

 • Mijn jurist laat zich niet leiden door negatieve reacties, maar zoekt kansen vanuit een andere hoek! Hij is zeer kundig in zijn vakgebied

Onze juristen

Klantenservice

Onze ruim 500 juristen staan voor u klaar.

Bekijk al onze juristen

ActueelToon alle nieuwsberichten

   

  Hittegolf in Nederland: tropische temperaturen op de werkvloer

  07-08-2018​Een zomer als deze komt niet vaak voor, maar wat is het ontzettend warm geweest. En we hebben nog flink wat mooi weer voor de boeg. Voor veel werknemers is de hitte op het werk gelukkig geen probleem, omdat zij werken in een door airconditioning gekoelde ruimte. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Sommige werknemers hebben te maken met extreme temperaturen op de werkplek de afgelopen tijd. Bijvoorbeeld bij het werken met een (bak)oven of buitenwerk in de volle zon. In welke temperaturen mag je als werknemer jouw werk verrichten? En waar kun je om vragen? Mag je het werk ook weigeren? Je leest er meer over in dit artikel.

  Lees meer
   

  Vraag om juridische hulp nog steeds hoog

  19-01-2018​Stichting Achmea Rechtsbijstand ontving in 2017 bijna 157.000 vragen om juridische hulp. Mensen hadden vooral juridische problemen met elkaar of met een organisatie (civiel recht in 43% van de gevallen) of met hun werkgever (arbeidsrecht in 23% van de gevallen). Binnen de rechtsgebieden zijn een aantal opvallende verschuivingen, zoals een flinke afname van het aantal ontslagzaken.

  Lees meer
   

  Hogere uitkering voor grote groep werknemers die opnieuw in WW belandt

  20-12-2017Per 1 juli 2015 is de Werkloosheidswet (WW) veranderd. Onderdeel van de wijziging van de WW was een aanpassing van de dagloongarantieregeling. De wijziging had zeer nadelige gevolgen voor een grote groep mensen die na een periode van werken weer terugviel in de WW. Voor mensen die door deze nieuwe regeling nadeel ondervonden, heeft Stichting Achmea Rechtsbijstand procedures gestart, en met succes.

  Lees meer
   

  Hulpsinterklaas pakt verkeerd uit: wie betaalt de rekening?

  24-11-2017Op 5 december is het weer pakjesavond! Veel hulpsinterklazen reizen dan stad en land af om namens Sinterklaas pakjes uit te delen en snoepgoed te strooien. Maar dat de ene hulpsinterklaas de andere niet is, blijkt wel uit de volgende zaak.

  Lees meer